Spoštovani starši,

po prelepem vikendu, je spet čas za šolo… Ni več veliko, pišejo se zadnji preizkusi znanj, zato prosim, da spodbujate, da dajo učenci največ od sebe…

Veliko se v zadnjem času govori o medvrstniškem nasilju, še posebej o nasilju, ki se izvaja preko socialnih omrežjih. V šoli skušamo narediti vse, da bi ozavestili prav vsakogar, da spregovori, če je kjerkoli oz. kdorkoli od učencev, udeležen v taki vrsti nasilja oz. se najde v stiski. Seveda imamo tu zelo omejene možnosti odkrivanja. Prav je, da se o delovanju na socialnih omrežjih doma pogovarjate tudi vi z otroki in ob kakršnikoli ugotovitvi ukrepate. Lahko obvestite seveda tudi nas in bomo naredili vse kar lahko… Nihče, res nihče, ne sme biti žrtev takih dejanj in tu se moramo kot družba res odzvati in tega nedopustiti, ter opominjati na meje.

Tako kot veste smo letos v projektu Varna šola, svečano nam bo podeljen ta naziv v KCK-ju, 3. 6. 2024, ko bo ob 18. uri organizirano tudi predavanje za vas starše. Na šoli se trudimo, da imamo pod nadzorom vse, seveda pa brez pomoči vas, tega v celoti ne moremo imeti. V šoli s 593 učenci se seveda v vsakem trenutku lahko zgodi nek prestop, naloga vseh nas pa je, da se na to odzovemo in vsako stvar razrešimo nemudoma… Protokoli odzivanja na kakršnokoli nesprejemljivo vedenje v šoli so jasni in jih učitelji z učenci obnavljajo dnevno.

Dogajanje v tem tednu:

1. Danes se s tujim jezikom zaključujejo letošnji NPZ-ji v 6. in 9. razredih. 

2. Jutri poteka na stadionu letošnja Žogarija, tudi z našimi učenci.

3. V petek imajo učenci 6. do 9. razredov ekskurzije, kjer bodo vsak razred po svoje odkrivali znamenitosti Slovenije. Nedvomno se bodo imeli lepo in spoznali veliko stvari, ki jih še niso vedeli.

4. Spremljajte našo spletno stran in bodite obveščeni o vseh dogodkih – https://www.oszboraodposlancev.si/

Želim vam prijeten teden

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost