Možganski labirint je del kviza Male sive celice, na katerega se skozi celotno leto pripravljamo tudi na naši šoli. Bistvo te igre je, da mora en tekmovalec z zavezanimi očmi v labirintu pobrati čim več črk v določenem času, pri tem pa ga z navodili usmerjata dva njegova pomočnika. Ko čas poteče, je potrebno iz pobranih črk sestaviti najdaljšo možno besedo. Možnih črk je 8. Ko se v takšni igri poskusiš, ugotoviš troje. Prvič, biti brez vida in slediti navodilom ni enostavno. Drugič, dajati smiselna in konkretna navodila ter pod časovnim pritiskom ločiti med levo in desno stranjo, ja tudi ni lahko. Kot tretjič pa te čaka še sestavljanje besede iz »razmetanih črk«, če imaš to srečo, da je bilo pobranih vseh 8 črk. Pripomore pa vse skupaj k razvoju več področij in še bolj pomembno, zabavno je.
Zato smo s šestošolci na zadnji decembrski termin MSC v letu 2019 odšli v našo malo telovadnico, postavili svoj labirint iz vseh pripomočkov, ki smo jih našli, skrili črke, si zavezali oči in se lotili iskanja.
Vsem je šlo zelo dobro. Labirint sicer ni dolgo zdržal v svoji prvotni obliki, se pa je smeh razlegal po celi dvorani in brez težav lahko rečemo, da smo uspešno zaključili z Malimi sivimi celicami za leto 2019. Se že veselimo 2020.
Da pa se lahko v sestavljanju besede preizkusite tudi vi, dragi bralec/bralka, pa poskusite sestaviti besedo v osnovni obliki (brez imen, kratic, sklanjanja, v ednini …) iz naslednjih črk:
M E N K S Š A E
Srečno.
Mentor: Peter Gradišar

Dostopnost