Pozdravljeni starši naših učencev,

smo v zadnjem tednu pred krompirjevimi počitnicami, ki bodo nedvomno prišle prav tako učencem, vam in tudi nam na šoli… Torej naslednji teden je pouka prost, prav tako pa sta v TOR in SRE praznična dneva, kar pomeni, da lahko kar nekaj časa izkoristite s svojimi otroki… Pogovorite se o dogajanju v šoli, preglejte kak zvezek, povprašajte kaj o znanju, domačih nalogah, branju… Vse to je namreč temelj, da se lahko otrok razvija v odgovornega mladostnika…

Samo kratka obvestila za vse vas:

1. Prejšnji teden smo na šoli izvedli dva odmevna humanitarna dogodka. Nedvomno je najbolj odmeval srečelov za našo Zalo, kjer ste se s srčnostjo izkazali tako tisti, ki ste kupovali srečke, kot tisti, ki ste prispevali nagrade. Tako kot sem dejal na sami prireditvi – lepo je živeti in bivati v taki skupnosti, ki čuti s sočlovekom…

Prav tako pa smo v okviru svetovnega dneva hrane, v četrtek izvedli  na šoli v sodelovanju z RK Kočevje dobrodelno akcijo Drobtinica. Prispevek 2,5 evra so otroci in učitelji menjali za hlebček kruha. S prostovoljnim prispevkom smo oboji prispevali drobtinico za šolski sklad naše šole. 

2. Prosim vse starše, ki imate otroke na Reški šoli, da po krompirjevih počitnicah vsi spoštujete dogovor, da se od otroka poslovi pred vhodnimi vrati šole ali v predprostoru Reške šole.  

Omogočite otrokom, da razvijajo svojo samostojnost s tem, da se pripravijo na pouk sami in prav tako na odhod iz šole sami. Verjamem, da je včasih pet minut čakanja nadležnih, a ravno to so prvi koraki k samostojnosti, ki si jo za svoje otroke nedvomno želite.

Seveda pa je šolski prostor poseben prostor, kjer je potrebno upoštevati bivanje najmlajših in je zaklepanje v času pouka obvezno. Na obeh šolah sta vratarki (na Reški šoli zaposlena, pri nas učenec 9. razreda), ki vas bodo videli in odprli.

3. V četrtek bomo imeli na šoli letošnji prvi šolski ples, namenjen učencem 8. in 9. razredov. Na plesu bo poskrbljeno za vse in seveda ga bodo nadzorovali tudi štirje učitelji. Vstop je dovoljen izključno in samo učencem naših 8. in 9. razredov, po vstopu pa se vrata zaklenejo. Torej, naj učenci le pridejo in se poveselijo, ter naplešejo.

4. Naša psihologinja Zarja je ob svetovnem dnevu duševnega zdravja na spletni strani pripravila nekaj zelo dobrih napotkov kako spregovoriti z osebo, ki je v stiski, kako pomagati… Priporočam v branje.

https://www.oszboraodposlancev.si/2023/10/18/dusevno-zdravje-spregovorimo/

5. V dneh, ko bo več časa, vam priporočam, da si z otroki skupaj, ali pa sami, ogledate kakšno oddajo na portalu Neodvisen.si  https://www.neodvisen.tv/

Več kot odlične vsebine, ki jih bodo pri razrednih urah (posebej pripravljene za šole) uporabljali tudi naši učitelji… Vsebine za šolo so narejene ciljano in so zaklenjene za prosti dostop.

Vse dobro želim tako v tem tednu, kot tudi v tednu, ki prihaja in bo za mnogo vas teden oddiha, a hkrati tudi spomina na tiste, ki smo jih imeli radi, pa več niso z nami…

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost